verzorging studiedag (deel)

Ook voor het verzorgen van een studiedag (deel) op maat kunt u Kleurenpalet benaderen.

 

Oplossingsgerichte gespreksvoering zorgt voor een toekomstgerichte benadering, procesgerichte en positieve feedback, bemoediging en het ontdekken van elkaars krachtbronnen en kwaliteiten.

 

Er komen verschillende praktische kaders aan bod waardoor er stapsgewijs een constructief gesprek kan worden gevoerd, in allerlei mogelijke situaties.

 

U kunt kiezen uit de volgende onderdelen of een combinatie hiervan:

 

1. Gesprekken met kinderen

 

Gesprekken met kinderen worden steeds belangrijker. In deze tijd willen we toe naar meer eigenaarschap bij de leerlingen. Leerlingen raken meer gemotiveerd als zij zelf doelen kunnen stellen waar ze aan willen werken en kunnen aangeven wat ze nodig hebben om deze doelen te bereiken. Ook de dagelijkse gesprekjes die je hebt met je leerlingen kunnen meer van betekenis zijn, als je ze op een goede manier kunt uitdagen zelf een passende oplossing voor problemen aan te dragen.

 

2. Gesprekken met ouders of collega’s

 

Ook in gesprekken met ouders of collega’s kan het verhelderend zijn om op een oplossingsgerichte manier met elkaar te spreken. Zonder veroordeling en zonder te lang stil te staan bij het probleem, zoeken naar een weg waarbij je samen verder kunt voor hetzelfde doel. Dit is altijd het beste voor de kinderen, want dat wil je allebei. In deze gesprekken laat je de ouders of je collega in zijn of haar kracht staan, zodat je beiden met een goed gevoel op het gesprek terug kijkt. Op deze interactieve bijeenkomst oefenen we met  een denkbeeldige casus, die kan worden ingebracht door het team.

 

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang af en toe updates en interessante informatie in je mailbox.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang af en toe updates en interessante informatie in je mailbox.