Begeleiding Leerkrachten

Er komt heel wat bij kijken om een klas draaiende te houden. Elke groepsdynamiek is weer anders. Zo kunnen er momenten ontstaan dat een leerkracht op uw school alles gegeven heeft wat hij of zij had en toch merkt dat er teveel omstandigheden zijn waardoor de huidige aanpak niet (meer)werkt. Dan is het belangrijk om tijdig ondersteuning aan te bieden. Samen met de leerkracht ontdekken we wat nodig is om weer in zijn of haar kracht te gaan staan.

 

De werkwijze  verloopt als volgt:

 

Eerste kennismaking. Hierin wordt er met de leerkracht besproken wat de obstakels zijn waar men tegenaan loopt. Dit kan om situaties gaan waarbij één of enkele leerlingen betrokken zijn maar ook om de totale groepsdynamiek. Ook kan er sprake zijn van teveel externe factoren die de leerkracht belemmeren om ontspannen les te geven. We kijken samen of Kleurenpalet voor deze leerkracht een geschikte keuze is. Ook hier staat eerlijkheid voorop.

Vervolgens doorlopen we een traject van 2x 3 weken die bestaan uit gesprekken en observaties. Ook hierin geldt: De focus ligt op wat wel goed gaat; dat wat in deze klas werkt en samen ontdekken met elkaar, wat deze klas of leerkracht nodig heeft om obstakels te overwinnen zodat er weer een veilig en gezond groepsklimaat ontstaat met een plezierige en ontspannen werksfeer.

 

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang af en toe updates en interessante informatie in je mailbox.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang af en toe updates en interessante informatie in je mailbox.