Sterke kanten en diversiteit

Sterke kanten en diversiteit

In mijn vorige blogs kon je lezen over kenmerken van verschillende ontwikkelingsstoornissen. Deze maand gaat het vooral over onderlinge verschillen en de positieve kanten. Ieder kind heeft sterke kanten. Soms zie je die even wat minder omdat de negatieve gedragsaspecten overheersen.

Kinderen met ADHD bijvoorbeeld zijn vaak: creatief, enthousiast en empatisch, hebben een groot gevoel voor humor, veerkracht en een scherpe intuïtie.

Een filmpje hierover vind je bijvoorbeeld op:

 

Kinderen/mensen met autisme of PDD-NOS zijn vaak eerlijk, punctueel, doen wat ze beloven, komen afspraken na, hebben oog voor details zijn vaak analytische denkers.

Bestel deze poster bij ons en hang deze op een plek waar je vaak langsloopt:

Ook is het belangrijk je te realiseren dat het ene kind met kenmerken van ADHD het andere niet is en dat er bijv. een groot verschil is tussen jongens of meisjes met kenmerken in het Autismespectrum.

Een helder boekje over meisjes/vrouwen met autisme is bijv.

Dramaqueen of gewoon autisme van Marije van Dongen uitgeverij Garant.

 

Bij Coachingspraktijk het Kleurenpalet gaan we vooral uit van je sterke kanten. Ieder kind of mens is namelijk uniek en iedereen heeft positieve eigenschappen. We gaan ontdekken welke dat zijn want die kun je namelijk heel goed gebruiken als gereedschap om minder ontwikkelde kanten in jezelf aan te pakken. We kijken naar wanneer het goed gaat en wat je toen deed. Wat werkt er bij jou op welk moment en wat heb je dan nodig!